Har du smerter?

Smerter er ubehagelige for langt de fleste mennesker. Forbigående smerter oplever de fleste, men der er et stigende antal mennesker i Danmark, der oplever at leve med såkaldt kroniske smerter hver dag. Kroniske smerter omhandler bl.a. mennesker med diagnoserne leddegigt, slidgigt, rygsmerter og gentagne migræner. Ubehandlede, kan de have en markant effekt på disse menneskers hverdag. Kroniske smerter gør, at man ofte har svært ved at klare almindelige funktioner og opgaver i hverdagen samt ofte meget nedsat mobilitet. Over tid, dræner kroniske smerter energien og motivationen. Sommetider giver det sig udslag i indskrænket social kontakt og mange mennesker med kroniske smerter oplever depressions-lignende symptomer.

Nylige studier har påvist, at kroniske smerter kan påvirke hjernens kemiske sammensætning og også ændre signal overførslen i nervesystemet. Celler i rygsøjlen og hjernen i en person med kroniske smerter, specielt i den del af hjernen, som bearbejder følelser, nedbrydes hurtigere end normalt med depressions-lignende symptomer til følge.

Det bliver fysiske sværere for mennesker med kroniske smerter at forholde sig til flere ting på en gang og også søvnen påvirkes negativt, da den del af hjernen, som regulerer føle-sansen også regulerer søvn cyklus. Ændringen i hjernens kemiske sammensætning kan føre til bl.a. angst og depression. Så det er meget tydeligt, at jo før man kan gribe ind med effektiv smertelindring, jo mindre vil ens liv og dagligdag påvirkes.

Nogle gange starter det med smerter…
For ca. ½ år siden bestilte en smerteramt kvinde en gratis konsultation, da hun ønskede at få individuel rådgivning. Hun[...]
Av min arm!
Det var forår, og min søster havde lige fået sådan en pakke med nogle forskellige runde små plastre i forskelligt[...]
Sur-sur-sur lille bi omkring
Gener ved bistik Med sommeren kommer også bierne og humlebierne. Jeg har altid synes det var så hyggelig at betragte[...]
Ørepine som fast følgesvend
Ørepine har været en fast følgesvend i min søns opvækst - han er nu 19 år. Han har været det,[...]
Familie og omsorg
Familie og omsorg Jeg har kendt en ung pige i nogle år - hun bor meget tæt på sin mormor[...]
En lille julehistorie
Den 9. december var jeg med min mand til julefrokost på hans arbejde, hvor vi mødte en masse dejlige mennesker.[...]
Ca. 850.000 danskere lider af smerter

I følge SmerteDanmark lider 850.000 danskere af smerter. Det høje tal, svarer til, at hver 5. dansker over 18 år er ramt af smerter i et eller andet omfang. Rigtig mange lever med deres smerter, og har måske givet op på at finde noget der kan lindre dem. Hvis du en af dem, så bestil en gratis konsultation ved at trykke på knappen nedenfor.

Facts:

Lænderygsmerter er den mest udbredte sygdom i Danmark og samtidig den sygdom der er årsag til flest lægebesøg og sygedage. Iflg. Statens Institut for folkesundhed lider omkring 1,2 mio. danskere af slidgigt, knogleskørhed, leddegigt, diskusprolaps eller andre rygsygdomme.

Uddrag af forsøg lavet med Lifewaves smerteplaster

I 2013 gennemførte en af Frankrigs førende eksperter i smertebehandling, Dr. Pierre Volckmann, et placebokontrolleret dobbelt-blindforsøg på fem franske hospitaler. Hele 94 % af de 100 undersøgelsesdeltagere oplevede smertelindring efter få minutters brug. Dr. Volckmann udtaler følgende: “De sikre, effektive resultater, som er opnået i dette forsøg, viser, at IceWave-plastre kunne være en meget interessant tilgang til smertelindring uden nogen form for bivirkninger, og at de giver mulighed for umiddelbar, varig smertelindring.” 

Du har læse hele rapporten her

Book en konsultation og få individuel vejledning!

Du kan booke til både dig selv og en du kender.