Har du symptomer på pollenallergi?

Hvad er allergi

Allergi er, når kroppens immunsystem overreagerer over for stoffer, der normalt uskadelige, bl.a. i luften og i fødevarer. Disse stoffer kaldes allergener. Der sker altså en fejl i immunsystemet, hvis opgave ellers er, at forsvare os mod fremmede stoffer som f.eks. bakterier og virus. Denne fejl gør, at kroppen danner antistoffer mod de ellers uskadelige allergener.

Allergisymptomer viser sig som bl.a. høfeber, astma, eksem, mavegener og nældefeber. Symptomerne kommer typisk kort tid efter, at man er blevet udsat for det, man ikke kan tåle, men der kan være individuelle forskelle. Der er også forskel på, hvor meget påvirkning af allergener, der skal til, før den enkelte får symptomer.

Hvis du ikke lindrer symptomerne på din høfeber, kan de påvirke din indlærings- og arbejdsevne og give dig bihulebetændelse, mellemørebetændelse og træthed. Samtidig kan de nedsætte din livskvalitet, da du socialt kan komme til at begrænse dig selv

Symptomerne på pollenallergi kan bl.a. være:
  • kløe i øjnene, der kan være hævede og røde
  • nysen
  • tilstoppet og/eller løbende næse
  • nældefeber
Gener ved pollen
Hurra! Det er endelig forår!  Vi kan være ude i det fri. Vi kan igen droppe de lange bukser og[...]

Har du symptomer på allergi?

Se med og hør, hvad du selv kan gøre for at lindre dine symptomer

Se videoen her, hvor Karina Dahlmann fortæller sin oplevelse

1.200.000 danskere...

I følge lægemiddelindustriforeningen har 1,2 millioner danskere allergi, og over det kommende årti vil endnu en million blive ramt. Det er rigtig mange mennesker. Det svarer til, at hver 4. dansker har symptomer på allergi.

Her finder du pollenkalenderen over de mest allergifremkaldende pollen i Danmark

Har du symptomer på allergi?
Book en konsultation og få individuel vejledning!

Du kan booke både til dig selv og en du kender.