Hvorfor Omega-3?
- fordi det er så afgørende for dit helbred

Hvad er Omega-3

Omega-3 er én af de to fedtsyrer, som er livsvigtige, og som vi ikke selv danner. Den anden er Omega-6. De skal begge tilføres kroppen i form af den mad vi spiser eller i form af et kosttilskud. De kaldes essentielle fedtsyrer og de har en meget stor betydning for vores sundhed.

Balancen mellem Omega-3 og Omega-6 er vigtig

Den indbyrdes balance mellem Omega-3 og Omega-6 er meget vigtig at have for øje. Langt de fleste med en vestlig livsstil får alt for mange Omega-6 fedtsyrer, da vores indtag af bl.a. kød, mælk, ost og skaldyr er meget højt. De fedtsyrer, der dannes fra animalske produkter, er medvirkende til hormonlignende stoffer i kroppen, der danner inflammationsfremmende tilstande. Læs her, hvorfor det er værd at forsøge at holde inflammationen i kroppen så lav som muligt. 

Det er de samme enzymer, vitaminer og sporstoffer, der skal til, for at omdanne og anvende Omega-3 som Omega-6, men da vi generelt får alt for meget Omega-6, blokerer vi for optagelsen af Omega-3. Dette sammenholdt med et relativt lille indtag af Omega-3 gør, at de fleste af os har en meget stor mangel på Omega-3 i kroppen. Følger deraf er bl.a. kroniske inflammationer, forhøjet kolesterol, blodsukkerproblemer, humørsvingninger og mange andre hormonelle ubalancer.

Der er heldigvis et øget fokus på dette, og derfor er der hos mange en øget bevidsthed omkring indtag af Omega-3. Og de fleste læger anbefaler et tilskud af Omega-3 som det første og vigtigste kosttilskud.

 Omega-3 antages at nedsætte risikoen for eller lindre mange sygsomme, især dem der involverer inflammation (betændelse og irritation). Det gælder bl.a. åreforkalkning, blodprop, kræft, diabetes, demens, depression, gigt, astma, psoriasis, eksem og tarmbetændelse. Omega-3 er med til at lindre smerter, sænke blodtrykket samt reducere blodets fedtindhold. Omega-3 fedtsyren DHA udgør 20 procent af hjernens fedtstoffer og er vigtig både for hjernens opbygning og funktion, herunder humør og hukommelse.

Uddrag fra
www.netdoktor.dk                 

Fedtsyrer mangle påvirker vores krop

Når vi mangler de essentielle fedtsyrer fungerer vores krop ikke optimalt og vi vil blandt andet se det på vores;

 • Immunforsvar
 • Hormonbalance
 • Tarme
 • Nervesystem
 • Hjerne
 • Energi
 • Hår
 • Hud
 • Vækst
 • Øjne

 

Derfor skal du vælge en vegansk omega3 olie

Grundet problemer med forurening og deraf følgende højt indhold af tungmetaller i fisk, skal du være meget kritisk ifht. den kilde du får din Omega-3 fra.

Som med alt muligt andet du indtager i din krop, handler det om kvaliteten af produktet, hvis du vil have et godt resultat og udbytte i din krop.

Den eneste måde helt at undgå dette, er ved at købe et Omega-3 kosttilskud baseret på mikroalger dyrket i et beskyttet miljø. Du får således et bæredygtigt produkt, der er vegansk og uden tilsætningsstoffer, pesticider eller tungmetaller.

Får du nok omega3?

Med mindre du er opmærksom på det, så er svaret sandsynligvis ‘Nej’.

Det kan være en jungle at finde frem til den rette olie, med den rette sammensætning – og har du ikke sat dig ind i vigtigheden af Omega-3 samt DHA og EPA, ja så bliver det hurtigt prisen som er afgørende for dit valg af produkt. 
Virkeligheden er bare den, at den billige olie kan gå hen og blive den dyre løsning; både når det gælder dit helbred og din pengepung. Så det interessante er at se på prisen pr. gram DHA. 

Guideline til valg af Omega-3 olie
 • Beregn prisen pr. gram DHA
 • Vælg et vegansk produkt så du er sikker på at det er 100% fri for tungmetaller og forurening

Derfor skal du vælge Theta Pure

Theta Pure er et vegansk Omega 3 tilskud i form af en olie, der er baseret på mikroalger. Theta Pure er som navnet antyder rent. , hvilket vil sige, at det ikke indeholder nogle af de tungmetaller, kemikalier og andre giftstoffer, som fiskeolier som regel gør. Dette skyldes, at mikroalgerne er dyrket i et kontrolleret miljø. 

Dette betyder at også at kan med fordel indtages af gravide og ammende, som ellers frarådes at spise fisk og tage fiskeolie – netop pga. forureningen.
De fleste læger anbefaler et omega-3 produkt som det første og vigtigste kosttilskud.

Jeg er overrasket! Den mentale træthed, jeg plejer at have, pga. et meget stresset job, er pludselig forsvundet. Selv sidst på dagen er jeg ligeså frisk, som når jeg lige er vågnet om morgenen og er veludhvilet. Den lette hovedpine, jeg ofte plejer at have, er også væk – jeg føler simpelthen jeg har fået et helt andet overskud.

Lise Bro 
Skolelærer

Book en konsultation og få individuel vejledning!

Du kan booke til både dig selv og en du kender.