Min nye kærlighed

Det hele startede i april

”Bare vent. Du kan godt glæde dig. Det bliver HEEELT vildt”, sagde mine evigt hemmelighedsfulde kollegaer, som havde fået lov til at afprøve det nye produkt, før solen stod op og skinnede ud over os andre.

”Mmmm”, tænkte jeg og nikkede høfligt. ”Lad os nu se. Det kan ikke blive ved med at være HEEELT vildt. Lad os nu få det afprøvet selv. Så ser vi.”

Jeg er meget skeptisk

Efter ti år som sygeplejerske i et system med p-værdier, evidens, signifikans og dobbeltblindede, placebokontrollerede forsøg smider man ikke bare sin skepsis væk. På trods af at det er mange år siden, jeg havde min sidste vagt. Og på trods de seneste næsten fem års succesfuldt plasterwork.

Nå, men dette sommer-onsdags-skriv skal ikke handle om skepsis, selv om det er et af mine yndlingsemner. Det skal handle om et nyt produkt.

For en måned siden fik jeg mulighed for at oversætte et webinar, kort tid efter at produktet var blevet prælanceret. Det var så her, min skepsis led sit første knæk.

Produktet består en af et plaster og to tabletter. Forsøg viser, at niveauet af endorfiner stiger markant, når man bruger de to ting sammen, og det, som er det store scoop, er, at niveauet holder sig oppe. Det er aldrig set før. Plaster og tabletter tilsammen holder humøret højt døgnet rundt. Det betyder, at man i princippet har det, lige som når man dyrker sport, fx cykler eller løber, hvor mange (inkl. mig selv) oplever, at de har det bedre, får flere ideer og finder løsninger på problemer og opgaver. Nu bare ikke kun under løbeturen, men hele døgnet.

Pakken kom, jeg gik i gang, og efter tre dage mærkede jeg en forskel

Ti dage senere skrev jeg bl.a. på min facebookside: ”Min søvn er blevet bedre, jeg har mere energi, får flere ideer, og de sidste 3-4 dage kan jeg mærke, at mit humør er steget. Jeg er simpelthen blevet gladere i låget! Men det bedste er, at der er skruet ned for tankemylderet. Jeg har fået ro i hjernen.”

Nu er der så gået en måned siden da, og jeg må erklære mig enig i de evigt hemmelighedsfulde profeter: Det er HEEELT vildt. Som sidegevinst har jeg fået min søvn tilbage. Soveplastret var et skridt på vejen, men kombinationen har simpelthen gjort en helt utrolig forskel for mig. For første gang i tre år sover jeg 6 – 7 timer i træk og bliver vækket af vækkeuret.

Man skal nok have været der selv for at fatte, hvor stor en forbedring i ens livskvalitet det er, når man plejer at sove fem timer afbrudt. Produktet er blevet min nye kærlighed, og med alle de artikler, der har været på det seneste om, hvor mange mennesker sover dårligt og er på sovemedicin, er det bare om at komme ud og fortælle, at der er andre veje, som måske også virker for dem.

Sammenhængen mellem endorfiner og søvn er endvidere undersøgt og beskrevet i forskellige undersøgelser – mere herom i næste skriv.

God sommer

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: