Får du antioxidanter nok?

Antioxidanter – hvorfor er de så vigtige?

Antioxidanter er kemiske stoffer, der modvirker oxidation. Antioxidanter virker ved at bekæmpe de frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile, og derfor meget gerne vil koble sig på et stof og oxidere – ødelægge – det. Frie radikaler dannes i store mængder i for eksempel cigaretrøg, smog, ozon, radioaktiv bestråling og forurenet luft. Desuden påvirkes de af stress og fed kost. De frie radikaler vil konstant søge at indgå i reaktioner med andre stoffer for at blive stabile igen. På den måde kan de skabe ravage, som kan forårsage celleforandringer i vores krop. Netop hér er det, at antioxidanterne kan stoppe de frie radikalers hærgen. Vi producerer selv antioxidanter, men ikke i samme mængde som da vi var yngre og derfor skal vi booste vores krop, når det nu er muligt på en helt naturlig måde. 

Jeg vil ældes på den gode måde!
Hvorfor ældes eller rettere, hvordan ældes jeg på den gode måde? Måske er det noget, der slår én, når man[...]

Kan vi ikke bare spise os til antioxidanter?

Antioxidanterne virker sundhedsfremmende ved blandt andet at stimulere kroppens eget forsvar. Men det niveau vi kan spise os til, er slet ikke højt nok til at få den effekt, som vi rent faktisk ønsker, når vi fokuserer på, og går målrettet efter at øge vores niveau af antioxidanter i  vores krop.

Se også denne artikel fra videnskab.dk, hvor en professer udtaler “Antioxidanter i frugt og grønt virker ikke, som vi tror, og vi kan ikke regne med, at vi nedkæmper kroppens frie radikaler og forebygger sygdomme blot ved at spise antioxidanter.” 

Endnu en grund til at booste kroppens egen produktion af antioxidanter!

Antioxidanter – hvilke skal du være opmærksom på?

I de sidste årtier er der forsket meget i antioxidanter, og de kan ikke bare skæres over en kam.
Der er de antioxidanter, vi kan spise os til fra kosten, vitamin og mineral tilskud og så er der de antioxidanter som kroppen selv danner, hvor nogle igen er afhængige af de antioxidanter vi får fra kosten eller fra kosttilskud.

De mest kendte antioxidanter er vitamin A, C og E samt zink, selen, kobber og mangan samt Q 10. Desuden regnes flere af B-vitaminerne og germanium for at have antioxidant virkning eller betydning for de øvrige antioxidanters funktion. Idet vitaminer og mineraler er indbyrdes afhængige, er det vigtigt at få hele vitamin/mineralspektret samlet, grundlæggende via kosten og supplerende som tilskud. Derudover findes tusindvis af stoffer i naturen med antioxidant virkning. De såkaldte plantestoffer.

Derudover er der dem, kroppen selv danner indtil omkring 30-40 års alderen og som derefter falder, som en del af ældningsprocessen. Fire af de vigtige – Glutathion, Carnosin, Melatonin og SOD. Disse stoffer er afhængige af de antioxidanter, der findes i kosten samt i vitamin og mineraltilskud.

Book en konsultation og få individuel vejledning!

Du kan booke til både dig selv og en du kender. 

Find ud af hvordan du booster dit niveau af antioxidanter på en let og naturlig måde!


Find ud af, hvorfor de er så vigtige, og hvordan du på en naturlig måde kan hjælpe din krop på vej