Anti-age 
- hvad kan du selv gøre?

Din cellefabrik – en øjenåbner

Et af de områder i din krop, du bør tage meget alvorligt, er forebyggelse af inflammationer.
Den kroniske inflammation er et udtryk for en ubalance i kroppen. Grundet kroppens stærke kompensatoriske mekanismer kan der være en ubalance i kroppen, der bliver forværret i det stille uden at man opdager det. Det kaldes en skjult inflammation. Specielt den skjulte og/eller kroniske tilstedeværelse af inflammation har stor risiko for at føre til livsstilssygdomme.

Inflammation kan ses som en ildebrand et sted i kroppen, som skal slukkes for ikke at sprede sig, så du skal være opmærksom på advarsler fra kroppen, som ikke nødvendigvis er infektioner. Inflammation ligger bag mange smerter i kroppen. Inflammation kan bevirke allergi eller hyppige infektioner. Det væsentlige her er, at selvom symptomet sidder et sted så skal årsagen ses i en større sammenhæng.

 

Jeg vil ældes på den gode måde!
Hvorfor ældes eller rettere, hvordan ældes jeg på den gode måde? Måske er det noget, der slår én, når man[...]
Mit energitilskud
Jeg er fan Jeg må bare sige, at jeg æællllsker min morgendrik! Jeg har nu snuppet min orangefarvede morgendrik stort[...]

Tager du din krop alvorligt?

Et af de områder i din krop, du bør tage meget alvorligt, er forebyggelse af inflammationer. For at tage vare på det, er det vigtigt at vide hvad inflammation er, og hvad det er du selv kan gøre. Det er essentielt at forholde sig til sin krop ud fra, at der er en masse systemer, der skal arbejde sammen, og der er ikke et system i kroppen som undgår at bliver påvirket af et andet. Inflammation er en naturlig reaktion på et sted, hvor der opstår vævsskade og immunsystemet er gået i gang med en reparation. Akut inflammation ses som rødme, varme, hævelse og ømhed/smerter.

Men problemet opstår, når der er kronisk inflammation tilstede eller evt. en skjult inflammation. Denne kroniske tilstedeværelse af inflammation har stor risiko for at føre til livsstilssygdomme.Den kroniske inflammation er et udtryk for en ubalance i kroppen. En stresstilstand i kroppen som kan være udløst af mange faktorer.

Stress uanset årsag fører til produktion af kortisol

Kortisol hæmmer immunforsvarets helbredende funktion og dermed fremmes inflammationen. Inflammation kan ses som en ildebrand et sted i kroppen, som skal slukkes for ikke at sprede sig. Grundet kroppens stærke kompensatoriske mekanismer kan der være en ubalance i kroppen, der bliver forværret i det stille uden at man opdager det. Det er det man kalder en skjult inflammation. Så vi skal hver især være opmærksomme på advarsler fra kroppen, som ikke nødvendigvis er infektioner. 

Inflammation ligger bag mange smerter i kroppen

Inflammation kan bevirke allergi eller hyppige infektioner. En del mennesker kan have hævelser om øjne, kinder, halsen, maven eller i luftvejen fra næse og til lunger. Det væsentlige her er, at selvom symptomet sidder et sted så skal årsagen ses i en større sammenhæng.
Fedtstoffer og kvaliteten af fedtstoffer har stor betydning for dannelse af inflammation. Sukker og andet kost der meget hurtigt nedbrydes til sukker, f.eks. hvidt brød og andet meget forarbejdet kost giver masser af inflammation.
Insulin, når der dannes for meget ved en blodsukkerubalance, giver inflammation. Tobaksrøg giver en meget høj grad af inflammation.
Overvægt er en vigtig årsag til inflammation, især de fedtceller på maven producere bestemte stoffer der øger inflammation, appetit, øger stress og sænker forbrændingen af fedt. Alle former for kunstige kemiske stoffer medfører inflammation og denne inflammation øges hvis tarmslimhinden ikke er velfungerende.

Det gode ved alt det her er at der en masse vi hver især kan gøre og det kommer til at kunne læses her på siden.

Book en konsultation og få individuel vejledning!

Du kan booke til både dig selv og en du kender.