Fra chok til ro

Choktilstand afværget

En aften for nylig skulle jeg mødes hos en veninde der havde inviteret sine veninder til en sundhedsaften. Kort før vi alle skulle mødes, blev værtinden ringet op af én af de veninder der skulle deltage. Hun kunne dårligt høre, hvad der blev sagt, men ord som trafikuheld og bremsen og speederen kunne tydes og hun meldte grædende afbud. Jeg bad min veninde ringe tilbage til hende, der netop havde meldt afbud og bede hende komme alligevel.

Ændring i tilstanden efter 4 minutter

Vi fik en rystende, grædende og fuldkommen utrøstelig kvinde ind ad døren. Hun var komplet usammenhængende og chokeret og faktisk ikke til at kommunikere med. Hun talte i brudstykker og var meget ulykkelig.

Alligevel indvilgede hun i at drikke et glas vand og få påsat et plaster. Vi beroligede hende, og hvis ikke jeg havde haft min veninde som vidne, kunne du måske tro, jeg fandt på en historie. Der gik 4 minutter og vi oplevede en pludselig ændring i tilstanden. Rystelserne udeblev og hun kunne pludselig fremkomme med hele sætninger; den første var ”hvad sker der” og så faldt stemmen til ro og den næste sætning var (jeg glemmer det aldrig!) ”nu er jeg pludselig helt ligeglad”.

Det var vildt, og jeg kan stadig blive helt lykkelig over den oplevelse.

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: